top of page

BERKANA - SKÖNHET

BERKANA

Björkrunan associeras med gudinnan Freja.

Den står för inre skönhet, fruktbarhet, läkekraft, naturväsen, moderskap och återfödelse.

Att vandra i denna värld kräver förfinade sinnen som öppnar sig mot alla former av skönhet och värnar om det sårbara.


I kommande bokens 1a sida börjar dom första 4 raderna enligt ovan.

Nedan kommande ett utdrag med följande från samma bok.


Jag har varit medial sedan födseln och vet inget annat än hur det är att se och ”bara veta” vissa saker. Främst saker som handlar om människors känslor, beteenden, vad och varför som är orsaken till det som inte stämmer.

Som barn var människor svårast att umgås med och få meningsfull och ärlig kontakt med.

En tidigt och smärtsam lärdom i livet var och är fortfarande att människor är oärliga.

Dom vuxna ljög, sa saker som var osanna och var inte närvarande med livet och det som pågår i nuet.


Situationen i mitt eget barndomshem var ofta stökig, aggressiv och i perioder otrygg, med skilsmässor, många dagis, skolor, nya miljöer och situationer, nåja det går att skriva en hel bok bara om det ;) .

Jag hade ofta mardrömmar, där jag såg otrevliga andevarelser, krig och kvinnor som torterades på andra platser i världen, när jag blev äldre förstod jag att det jag såg var det som pågick i den samtida verkligheten någonstans i världen, och att vi faktiskt lever i en värld där hjärtan är stängda och sinnena omedvetna, fyllda med hat, rädsla och oförmögna till empati.

Jag upplevde att dom flesta mestadels bara tänkte på sig själva istället, för att väga in vad som även gynnar för allt och alla.

Som vuxen har jag översatt det med att människan som enda art beskaffats med ett ego, det så kallade jaget, som ständigt lever i något slags narcissistiskt behov av bekräftelse, stolthet och skydd, alltså motsatsen till öppenhet och sårbarhet.


En smärtsam insikt i mitt liv var att min egen tillhörighet och art inte var mig tryggast.

Den plats som var mig tryggast och sannast var naturen, hos djuren och i det autentiska mötet med det organiska livet. Så där blev större delen av mitt tillhåll.

Min inre glöd och drivkraft har sin essens och kärna ur två starka känslobaserade upplevelser.

Den ena är kärleksfull sammansmältning med livet som ger existensiell glädje och känslan av frihet och den andra är svek, bortstötning och lögner som ger känslan av smärta och meningslöshet.


Dessa två ytterliga byggstenar driver maskineriet idag, mitt syfte är att lära och undervisa individen och det kollektiva att växa, ta ansvar för sitt eget bästa och hedra planeten Gaia.

Stödja livet och spegla tillbaka det som är autentiskt, och det tycks smitta av sig.

Jag är i princip helt okapabel att ta på mig något som jag inte känner mening eller syfte till.

Det kan verka triggande för många, speciellt i ett land som Sverige där jantelagen fortfarande råder och man bör bita ihop.


Jag lever mitt syfte genom att skapa skönhet, återhämtning, medvetenhet och närvaro, både inom mig själv, min fysiska omgivning, i mina möten med mina kunder och klienter, i mina kurser och utbildningar inom personlig/existensiell utveckling.

Om jag skall översätta vad min energetiska närvaro gör med omgivningen så är det att skapa transformation och öka volymen på det som inte genererar gott och eliminera det som inte är gynnsamt längre och fördjupa förmågan att vara i kontakt med sitt högre och vila i ett inre tillstånd av mening som öppnar upp för flow och glädje.


Mitt i det äkta, sanna, närvarande och ärliga

är livet meningsfullt. / SG

Det är skönhet för mig!


JAG UNDRAR VAD SKÖNHET ÄR FÖR DIG?

VARFÖR ÄR SKÖNHET VIKTIGT FÖR DIG?

VAD GÖR DU FÖR ATT SKAPA MER SKÖNHET I DITT LIV OCH FÖR DIN OMVÄRLD?

HUR SKULLE DU KUNNA BIDRA MED MER SKÖNHET I DIN INRE OCH YTTRE VÄRLD?


92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page