top of page

HÖSTRUTINER/VÄLMÅENDE


Nu är hösten här, igen… Enligt yin och yang är vi nu på väg in i ihopkrypningsfasen, på väg in yin, i fosterställning och vända blicken inåt ifrån sommarens yang och utåt aktiva pitta period. Hur välkomnar du ett mer långsamt förkroppsligat tillstånd?

Hösten förknippas med många saker och den är olika laddade för alla. Precis som i symbolen yin o yang är vi på väg in i den mörka delen, och den tvingar oss att vända blicken inåt och det vi fyllt på med i ett halvår skall nu höstas.

Yin; feminint, jord, förmultning, kropp, långsamt, passiv, måne, kallt, skelett, tiger.

Yang; maskulint, himmel, blomstring, aktiv, sol, varmt, blodomlopp, drake.

Om vi hade tillåtit oss att leva i samklang med årstiderna och vår inre fysiska, emotionella, mentala, spirituella klocka, hur hade vi levt då under de näst kommande 6 månaderna?

Vi hade haft ett långsammare tempo, skördat rotfrukter som hjälper oss med rätt metabolism denna årstid, dragit vår familj intill oss, samlat ihop värmen i form av eld, filtar, ljus, våra djur, plockat in det vackra i minne och kontemplation från den extroverta tiden under sommaren och även det vackra med de sista blommorna, grönsakerna.

Långsamma rörelser i träning och tillåta en långsammare metabolism.

Sitter i skrivande stund i epicentrum av att omfamna denna och kommande period.

Har själv lidit av höstdeppresion så länge jag kan minnas och på senare år kan jag betrakta den istället för att helt svepas med.

I år har jag precis påbörjat en detox bestående av juice fm, smoothie dag och soppa el grönsaksbiffar gjorda på juiceköttet som blir kvar i juicecentrifugen till middag.

Jag och min man har sovit ute i tipin (indiantält) och bjudit in en rening med årstidens förmultnande doft av jord, ljung, vindens piskande, regnet och brasans värme.

Sitter nu inne med tända ljus, värmande yllefilt, örtte och lyssnar på stormen som piskar regnet mot rutan.

Vad är din aktiva handling för att välkomna hösten och vinterns period?

Ett förslag är att göra någon form av detox 3 dagar juicning dagtid med varm kvällssoppa duger gott.

Fundera på vilken träning du skulle må bäst av, att rekommendera är denna årstid är yoga i form av yin, medi, kundalini.

Kolla kalendern, lägg in nån resa, nån kompishelg, ha några få planer och håll din egen tid fridlyst. Det gör inget att lite ångest drar in, acceptera och låt den passera.

Drick guldmjölk. Köp något symboliskt som ett doftljus, en vacker te kopp, kanske en skön naturligt gjord filt för att omfamna denna period.

Vill du få hjälp och fördjupa dig i din egen rening och läkning?

Följ med på en ”28 dagars coaching för själen igen”.

Ett 60 sidigt kompendium med 2 uppgifter varje dag som skapar medvetenhet och rensar ditt mentala, emotionella, själsliga och fysiska jag.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page