VAD HÄNDER MED SOMMARHÅRET I VINTER


I sommar har vi haft en lång, varm härlig sommar full med sol och bad. Solens strålar och bad i saltvatten har samma effekt som väteperoxid på håret.

Det vill säga att dessa komponenter enskilt öppnar upp fjällskikten och nöter bort de 4 olika proteinbindningarna som får strået att hålla ihop. Blött hår blir elastiskt och precis som snoddar av gummi som först sträcks ut i blött tillstånd sträcks ut och i utsträckt tillstånd med uttorkande och faktiskt frätande salt sedan torkar snabbt i varm sol. 3-6 månader efter sol och bad syns och känns det tydligt på håret och 3-5 cm behöver ofta klippas bort. Tyvärr är det så att när väl det yttersta protein lagret melanin är borta, då ligger de 7 fjällskikten öppna. Melanin går inte att ersätta med några som helst artificiella medel, man kan förbättra situationen med olja längst ut på topparna. Olja vandrar i strået så man kan undvika att applicera för långt in på strået så slipper man upplevelsen av att håret känns fett och kanske platt. Vi som bor i skandinaviska har både ett tunnare strå som tar fortare stryk i solen, men vi utsätts oxå för väderförändringar och ett torrt vinterklimat med ett ännu torrare inomhusklimat.

Rekomendation av olika oljor för olika kvaliteer; Europeisk hårkvalite - fetare oljor som olivolja och arganolja. Skandinavisk hårkvalite - lättare oljor som kokosolja och sesamolja. För att göra en hemgjord hårinpackning mosa ner en halv avokado i oljan.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

OMTANKE

Algatan 1

134 40

Gustavsberg, Hamnen

KONTAKTA OSS

Sms: 0722508272

E-post: susann@omtanke.se 

ÖPPETTIDER

Våra öppettider varierar.

Vanligtvis jämna veckor 9-18.30

Ojämna veckor 9-16

BYGGA HEMSIDA

Är du intresserad av att jag skall bygga en hemsida till oxå?

Jag bygger i wix och sammarbetar med mina egna mediakillar. 

Grundplåt liknande denna ca 40 timmar, 15.000 + moms.

KONTAKT: Se kontakta oss.

Uppdaterad 2021 - Omtanke

Skapad av Susann Lampa