Bild Susann3.jpg

 

Min berättelse

Susann Gunnarsdotter Lampa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är född i Boden och uppvuxen i Stockholm norrort på en hästgård. Som barn kommunicerade jag med alla möjliga djur, stora som små. Jag iakttog och såg de vuxnas olika spel som innehöll rädslor, lögner och som medförde en oförståelse för ”den vanliga" världen. Den stora känsligheten och öppenheten blev ofta för stark för mig med all information och alla intryck.

"Big gifts often come as both a gift and a curse".

Livet har för mig bjudit på många djupa resor både inåt och utåt, i transformation och i manifestation. Många av mina drömmar har förverkligats, men de har också krävt ett genuint åtagande med mycket vilja och mod. Det har många gånger varit en väldigt utmanande resa, som är värt allt arbete när väl flow, kärlek och harmoni flödar!

Jag har gått otaliga kurser både i personlig och andlig utveckling och inom professionen som transformationsterapeut och frisör både i Sverige och utomlands.

 

2003 föddes visionen som resulterade i en av de allra första holistiska ekosalongerna i Sverige, och dessutom holistiskt. Jag kände att bägaren rann över av alla kemikalier, hög skränig volym på radiostationerna, allt prat, skvallertidningar, stress, kickar som kaffe för att hålla ångan uppe, hårfönar, för många kunder på en dag.

Allt blev en snurrig coctail som skapade stress, ytlighet och frustration och inte minst utmattningen i att jakten på pengar tog över glädjen för att det skulle vara värt det. Det resulterade i eviga försök att tillfredsställa kunders behov för att jag skulle må bättre genom att förändra mitt yttre skal istället för att ta ansvar för det som skaver och att  erkänna att skönheten blomstrar inifrån. Att tycka om sig själva på riktigt.

 

Genom åren har jag skapat fyra ställen och drivit dem i egen regi på Odenplan, i Gamla stan, på Mariatorget och idag Balans med Omtanke som ligger i Gustavsbergs hamn. Jag driver verksamheten tillsammans med min man Kiropraktor & kroppsterapeut Gregers Ahlefeldt. Här kan man njuta av havsutsikten, naturen, båtar, olika hantverk, restauranger och cafeér. 

 

Jag har utbildat både enskilda och hela salonger till ekofrisörer och holistiska ekofrisörer runt om i Svergie och i Stockholm. Nu pågår en större satsning, en holistisk ekofrisör skola.

 

Idag bor jag på hästgård igen, långt ute i Värmdös skärgård mitt bland läkande skog och hav, tillsammans med min soulmate Gregers och fem superhärliga barn (några utflugna), vovve och kisse.

Jag känner mig tacksam för livet, allt jag lärt mig och den här vackra planeten!