top of page

Magin med Energiklippning & levande ekologiskt örthår

Hairbalancing technique

Energiklippningen handlar om att ta fram hårets möjlighet att bära sig självt, byggt på dess unika och individuella förutsättningar, såsom lockar och rörelser.

Susann har möjlighet att läsa både din energi och hårets och jobbar fram en balansering för hela energisystemet.

Energiklippning är en skapelse som tas fram genom att se och känna in hårets behov och bygga en form som stödjer hårets naturliga rörelser så att håret kan bära sig själv under en lång period.

Susanns hantverk håller form och kraft i flera månader, 70% av kunderna behöver bara klippa sig

1-3 gr / år.

s0_codefc5acd50-b303-482c-ac29-dd8e759a17d1_editor_result.jpg

Vad är skillnaden på en "vanligt" tekniskt klippning och en
energiklippning?

Själva hantverket görs på torrt hår i 12 olika riktningar.

Håret klipps i energifältet och kroppens meridianer balanseras både utanför och i kroppen.

Energiklippningen får ofta kunden att uppleva sig lätt, balanserad och harmonisk.

Håret och formen håller 3 - 5 gr längre än en traditionellt klippt frisyr. Knivar och efilersaxar används aldrig!

Kunden får självklart komma med önskningar.

Den här inkännande metoden kräver utbildning inom healingteknik, närvaroövningar och medialitet.

Susann har själv tagit fram denna metod och driver skola Academy of Organic Hair där hon utbildar andra frisörer till att bli hårterapeuter.

Hur beter sig ett
energiklippt hår?

Kvaliten blir starkare, håret blir fylligare.

Om det finns det minsta tendens till rörelse i håret så kommer rörelse definitivt att träda fram, mer och mer för varje gång.

Ibland tar det 2 -3 klippningar för att få fram de rätta längderna så att håret kommer fram i sitt rätta nya liv med ny kraft.

Om du med väldigt enkla och minimalt med insats sköter ditt hår med att borsta varje dag, gärna med svinborst, sprayar det med en vattenflaska, gärna med en god eterisk olja och kramar i ett serum, ett bra balsam eller olja i längderna så har du ett magiskt fint hår som håller längre än du förmodligen någonsin varit van vid.

70783019_699312707239845_7400566364286484480_n.jpg
20201226_071652.jpg

Växtfärg

Växtfärgningen tillför inga gifter som tas upp av vävnader, blod och i sin tur förgiftar organ. Du slipper starkt cancerogena, hormonstörande och allergi framkallande ämnen.

Växtfärgen görs med hjälp av örter, växter, vin och olika färger av eko henna. Med erfarenhet och kunskap tas din egen blandning fram som ger ett helt unikt resultat enligt dina förutsättningar, önskemål och utgångsläge. Bästa resultat får man efter ca: 2-3 växtfärgningar, beroende på utgångsläge och hårkvalité.

Du kommer märka ett helt nytt liv, tjocklek, glans och kraft i håret när du gått kontinuerligt. Inga fula kanter i utväxten eller kompakt färgade längder som ett kemiskt artificiellt hår får.  Växtfärgningarna håller längre mellan gångerna. Växtfärgningarna täcker grått 70-90%. Färgen kan behöva sitta ca 1-3 tim. 

bottom of page