top of page

TAPPA HÅR


Håravfall... Sista två veckorna har jag haft många kunder som klagat på håravfall. Oftast finns det helt naturliga förklaringar och är precis som det ska. Ibland beror det på orsaker som inte kanske är så bra men som absolut går att göra något åt.

Jag märker på mina kunder att dom är inne i en fas då dom upplever att dom tappar ovanligt mycket hår. Det finns många anledningar. En anledning är att mina kunder faktiskt har fått väldigt mycket bättre hårkvalité sen dom börjat med huvudmassage, energiklippning, växtfärg och bra produkter och därmed har dom fått ett friskt och långt hår som faktiskt vuxit sig långt och nått sin gränslängd innan det är dags för strået att släppa och förnya sig. En annan anledning är att det är vår, och kroppen städar på våren. En del tappar lite mer på hösten istället.

Först skall väl sägas att ett hårs livslängd innan det släpper från roten och det växer ut ett nytt är ca 1 år till 4 år. Mörka strån och långa strån syns mera och upplevs ofta som att man tappar mkt mer.

Några av de helt naturliga orsakerna är cellernas 7 års cykler och hårsäckens cykel. Hårståets livslängd på ett skandinavisk hår är oftast ca 1,5 år, dvs axellångt. När man är ihärdig och sparar ut så långt det bara går så är det kanske bara 30-50% av stråna som orkar bli lite längre och därmed också tunnare. Ju längre hår man har desto mer ser det ut att vara som faller av. Sjukdomar,, blodförlust, födslar, trauma, dödsfall av närstående, flyttar av bostad eller jobb, allmänt stora förändringar i livet påverkar håret och håravfall.

Ett tips som funkar 100 av 100 är att varje dag borsta håret gärna morgon och kväll, sätta igång blodcirkulationen i hårbotten och hjälpa roten att rensa slaggprodukter och smörja stråets längd med fukt och skydd som kommer från talgproduktionen. Köp en riktigt bra svinborst med lite kraft, den har du resten av livet om du har tur och kan schamponeras och torkas upp och ner med jämna mellanrum.

Andra orsaker är så klart stress, och stress äter bl.a upp järnet och B-vitaminerna som är väldigt viktiga för hår, hud, naglar men också sömn, koncentration, återhämtning, läkning. Det sägs att 2015, -16 och -17 är de år som jorden är utsatt för mest astronomisk påverkan i jordens historia, och att energin tvingar oss in i massor av förändringar och uppvaknanden. Dessa förändringar ser jag i mitt jobb framförallt som healer men också fysikaliskt.

För mig är det så självklart att jag redan vänder mig till personer som färgar håret med 100% rena växtfärger men jag får påminna mig om att världen där utanför min egen är full av kempreppade hår och kroppar, som såklart påverkar hårbotten och rotens förmåga att producera ett friskt hår.

Vi lever också i en tid då våra odlingsjordar endast innehåller 3 grundämnen istället för 52, så att äta bra mat är ingen garanti längre. Min rekommendation brukar vara att hitta tillskott som känns bra för varje individ, man tar olika upp olika frekvenser och passar olika bra med de olika märkena. Idag behöver det finnas ett tillskott i var mans hushåll *C-vitamin (askorbinsyra) *B-vitamin komplex (gärna extra B-12), D-vitamin (oljeupplöst), Magnesium. Är du dessutom kvinna, tränar eller stressar mycket behövs Folsyra/ Järn. Alla obalanser påverkar hormonerna och hormonerna styr allt.

389 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page